Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400

EN ISO-normeringen

In de moderne arbeidswereld is veiligheid op de werkplek van het grootste belang. Om de veiligheid van werknemers te waarborgen en ongevallen te voorkomen, zijn er internationale normen opgesteld die de kwaliteit en prestaties van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), werkkleding en veilige werkmethoden reguleren. Deze normen, bekend als EN ISO-normen, zijn ontwikkeld door de Europese Commissie (CEN) en het International Organization for Standardization (ISO) om een geharmoniseerd kader te bieden voor de bescherming van werknemers in diverse industrieën.

EN ISO-normen zijn essentieel voor het waarborgen van de conformiteit van producten en diensten die betrekking hebben op de gezondheid en veiligheid van werknemers. Ze bieden richtlijnen en specificaties voor de ontwikkeling, productie, testen en certificering van persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding. Dit omvat een breed scala aan items, zoals veiligheidshelmen, gehoorbescherming, ademhalingsbescherming, veiligheidsbrillen, handschoenen, veiligheidsschoenen en hoge zichtbaarheidskleding.

Deze normen zijn niet alleen van toepassing op fabrikanten, maar ook op werkgevers en werknemers, aangezien zij de verantwoordelijkheid dragen om ervoor te zorgen dat de gebruikte PBM's en werkkleding voldoen aan de vereiste normen. Hierdoor wordt een veilige en gezonde werkomgeving gecreëerd en worden potentiële risico's en gevaren tot een minimum beperkt.

Indien u vragen heeft over EN ISO-normeringen, de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen of werkkleding voor uw specifieke werkomgeving, of hoe u kunt voldoen aan de vereiste normen, kunt u contact opnemen met een van de deskundige adviseurs van All Safety. 

Vragen? Neem contact met ons op.

 

EN 1149
Antistatische kleding

IEC 61482
Elektrische vlamboog

EN 14058
Koude omstandigheden

EN 343
Regen & natte omstandigheden
EN 13034
Vloeibare chemicaliën

EN 14404
Knielend werk

EN ISO 11611
Thermisch snijden, lassen, slijpen

EN ISO 11612
Vlamvertragende kleding

 
EN ISO 20471
Hoge zichtbaarheid


EN 388
Beschermende handschoenen tegen mechanische risico's

EN 407
Beschermende handschoenen tegen thermische risico's
 

 

 

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.