Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400

EN 407 - Beschermende handschoenen tegen thermische risico's

EN 407 is een Europese norm die de prestaties en beschermingsniveaus van werkhandschoenen beoordeelt met betrekking tot thermische risico's, zoals hitte en/of vuur. Deze norm is bedoeld om gebruikers en fabrikanten te helpen bij het selecteren van de juiste handschoenen voor specifieke taken waarbij thermische risico's aanwezig zijn, en om de veiligheid van de drager te waarborgen.

De EN 407-norm omvat zes verschillende tests die handschoenen ondergaan om hun beschermingsniveaus tegen thermische risico's te bepalen. De testresultaten worden weergegeven als zes cijfers onder het pictogram van een vlam op de handschoen. Elk cijfer vertegenwoordigt een specifieke prestatie-evaluatie:

  1. Weerstand tegen ontvlambaarheid (0-4): Dit meet het vermogen van het handschoenmateriaal om te stoppen met branden nadat de vlam is verwijderd. De score varieert van 0 tot 4, waarbij 4 het hoogste beschermingsniveau aangeeft.
  2. Contacthittebestendigheid (0-4): Deze test meet de weerstand van het handschoenmateriaal tegen warmtegeleiding. De score varieert van 0 tot 4, waarbij 4 het hoogste beschermingsniveau aangeeft. Hogere scores betekenen dat de handschoen langer kan worden blootgesteld aan contacthitte zonder letsel te veroorzaken.
  3. Convectieve hittebestendigheid (0-4): Deze test beoordeelt de weerstand van het handschoenmateriaal tegen convectieve hitte (hitteoverdracht door de lucht). De score varieert van 0 tot 4, waarbij 4 het hoogste beschermingsniveau biedt.
  4. Stralingshittebestendigheid (0-4): Dit meet het vermogen van het handschoenmateriaal om hitteoverdracht door straling (zoals infraroodstraling) te weerstaan. De score varieert van 0 tot 4, waarbij 4 het hoogste beschermingsniveau biedt.
  5. Weerstand tegen kleine spatten gesmolten metaal (0-4): Deze test bepaalt hoe goed het handschoenmateriaal bestand is tegen kleine spatten gesmolten metaal. De score varieert van 0 tot 4, waarbij 4 het hoogste beschermingsniveau aangeeft.
  6. Weerstand tegen grote hoeveelheden gesmolten metaal (0-4): Dit meet de weerstand van het handschoenmateriaal tegen grotere hoeveelheden gesmolten metaal. De score varieert van 0 tot 4, waarbij 4 het hoogste beschermingsniveau biedt.

Bij het kiezen van werkhandschoenen voor taken met thermische risico's is het belangrijk om de EN 407-normering en testresultaten te overwegen, zodat u de juiste handschoenen kiest die voldoende bescherming bieden voor de taken die u uitvoert.

 

 

Vragen over de EN 407? Neem contact met ons op.

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.