Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400

EN 13034 - Vloeibare chemicaliën

EN 13034 is een Europese normering die betrekking heeft op beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën. De norm is vastgesteld door de Europese Unie en beschrijft de minimale prestatie-eisen waaraan kleding moet voldoen om werknemers te beschermen tegen mogelijke blootstelling aan lichte spatten, nevels of druppels van chemicaliën. De norm is bedoeld voor situaties waarin mensen tijdens hun werk incidenteel of per ongeluk in contact kunnen komen met chemicaliën, zoals in laboratoria, farmaceutische industrie, petrochemische sector, en andere industriële omgevingen waar chemicaliën worden gebruikt.

De EN 13034-norm bestaat uit verschillende prestatie-eisen die betrekking hebben op de barrièrefunctie van de beschermende kleding en de weerstand tegen doordringing van chemicaliën. De eisen omvatten:

  1. Weerstand tegen doordringing: Dit criterium heeft betrekking op het vermogen van de beschermende kleding om te voorkomen dat chemicaliën het materiaal doordringen. De kleding wordt getest op weerstand tegen doordringing door een reeks geselecteerde chemicaliën, en de resultaten worden uitgedrukt in een classificatie van 1 tot 3, waarbij klasse 3 de hoogste mate van bescherming aangeeft.
  2. Weerstand tegen afstoten van vloeistoffen: Dit criterium heeft betrekking op het vermogen van de kleding om vloeistoffen af te stoten, zodat ze niet op het oppervlak blijven kleven. De kleding wordt getest op weerstand tegen afstoten van vloeistoffen, en de resultaten worden uitgedrukt in een classificatie van 1 tot 3, waarbij klasse 3 de hoogste mate van bescherming aangeeft.
  3. Barrièrefunctie: Dit criterium heeft betrekking op het vermogen van de beschermende kleding om de drager te beschermen tegen het binnendringen van chemicaliën via naden, sluitingen en andere mogelijke toegangspunten. De barrièrefunctie wordt beoordeeld op basis van de ontwerpkenmerken en de constructie van de kleding.

Het is belangrijk op te merken dat de EN 13034-norm bedoeld is voor situaties waarin er slechts een beperkt risico op blootstelling aan chemicaliën bestaat. In omgevingen met een hoger risico op blootstelling aan gevaarlijke chemicaliën, zoals bij het werken met geconcentreerde zuren of basen, kunnen andere normen, zoals EN 14605, van toepassing zijn.

EN 13034-certificering helpt bedrijven en werknemers te verzekeren dat de beschermende kleding die zij gebruiken voldoet aan de minimale veiligheids- en prestatie-eisen voor het werken in omgevingen met een licht risico op blootstelling aan chemicaliën.

 

 

Vragen over de EN 13034? Neem contact met ons op.

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.