Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400

EN 343 - Regen & natte omstandigheden

EN 343 is een Europese normering die betrekking heeft op beschermende kleding tegen regen en andere weersomstandigheden, zoals wind en sneeuw. De norm is vastgesteld door de Europese Unie en beschrijft de minimale prestatie-eisen waaraan kleding moet voldoen om werknemers te beschermen tegen de negatieve effecten van regenachtig en nat weer. EN 343 is bedoeld voor situaties waarin mensen worden blootgesteld aan zware weersomstandigheden tijdens hun werk, zoals werken in de buitenlucht, in de bouw, landbouw, visserij, en andere industriële sectoren.

De EN 343-norm bestaat uit twee belangrijke prestatie-eisen:

  1. Waterdichtheid: Dit criterium heeft betrekking op het vermogen van de beschermende kleding om water buiten te houden en de drager droog te houden. De waterdichtheid wordt getest en geclassificeerd op een schaal van 1 tot 4, waarbij klasse 4 de hoogste mate van waterdichtheid aangeeft.
  2. Ademend vermogen (waterdampdoorlatendheid): Dit criterium heeft betrekking op het vermogen van de kleding om vocht (transpiratie) van het lichaam naar de buitenomgeving af te voeren. Een goede waterdampdoorlatendheid vermindert de kans op oververhitting en bevordert het comfort van de drager. De waterdampdoorlatendheid wordt getest en geclassificeerd op een schaal van 1 tot 3, waarbij klasse 3 de hoogste mate van ademend vermogen aangeeft.

Bovendien is er een optioneel criterium voor de bescherming tegen de kou (EN 342-norm), wat betekent dat beschermende kleding die voldoet aan de EN 343-norm ook gecertificeerd kan worden voor bescherming tegen koude omgevingen.

EN 343-certificering helpt bedrijven en werknemers te verzekeren dat de beschermende kleding die zij gebruiken voldoet aan de minimale veiligheids- en prestatie-eisen voor werken in natte en regenachtige omstandigheden.

 

 

Vragen over de EN 343? Neem contact met ons op.

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.