Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400

EN 14404 - Knielend werk

EN 14404 is een Europese normering die betrekking heeft op kniebeschermers voor gebruik in werksituaties. De norm is vastgesteld door de Europese Unie en beschrijft de minimale prestatie-eisen waaraan kniebeschermers moeten voldoen om werknemers te beschermen tegen knieblessures als gevolg van langdurige knielende activiteiten of het werken op harde, ruwe of oneffen oppervlakken. De norm is bedoeld voor werknemers in verschillende sectoren, zoals bouw, installatie, vloerbedekking, tuinieren en andere beroepen waarbij knielen regelmatig voorkomt.

De EN 14404-norm bestaat uit verschillende prestatie-eisen en classificatiesystemen voor kniebeschermers, zoals:

 1. Type classificatie: Kniebeschermers worden geclassificeerd in twee hoofdtypen, afhankelijk van hun ontwerp en toepassing:
  • Type 1: Kniebeschermers die onafhankelijk van de kleding worden gedragen, bijvoorbeeld door middel van banden die om de benen worden bevestigd.
  • Type 2: Kniebeschermers die in speciale zakken van werkkleding worden geplaatst, zoals in de kniezakken van werkbroeken.
 2. Prestatieclassificatie: Kniebeschermers worden verder geclassificeerd op basis van hun prestatieniveau in drie klassen:
  • Klasse 0: Kniebeschermers die bedoeld zijn voor werkzaamheden op vlakke en harde oppervlakken, zoals beton- of tegelvloeren.
  • Klasse 1: Kniebeschermers die bedoeld zijn voor werkzaamheden op oneffen oppervlakken, zoals ruwe of ongelijke vloeren, grond of grind.
  • Klasse 2: Kniebeschermers die bedoeld zijn voor werkzaamheden op zeer oneffen of puntige oppervlakken, zoals rotsachtige grond, scherpe stenen of spijkers.
 3. Mechanische prestatie-eisen: Kniebeschermers moeten voldoen aan een reeks mechanische prestatie-eisen op het gebied van schokabsorptie, penetratieweerstand, vormbehoud en slijtvastheid. Deze eisen helpen ervoor te zorgen dat de kniebeschermers effectief zijn in het beschermen van de knieën tegen verwondingen en schade tijdens het werken.

EN 14404-certificering helpt bedrijven en werknemers te verzekeren dat de kniebeschermers die zij gebruiken voldoen aan de minimale veiligheids- en prestatie-eisen voor het werken in situaties waarbij knielen regelmatig voorkomt. Het kiezen van de juiste kniebeschermer op basis van het type en de prestatieklasse is essentieel voor het waarborgen van de veiligheid en het comfort van de drager.

 

 

Vragen over de EN 14404? Neem contact met ons op.

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.