Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400

Circulaire werkkleding van Tricorp

REWEAR loopt voorop als het gaat om innovatie en duurzaamheid in werkkleding. Deze collectie transformeert Tricorp bestsellers naar items van volledig circulair materiaal in combinatie met biologisch katoen, zonder in te boeten op kwaliteit en uitstraling. REWEAR vervult zo de belangrijkste duurzaamheidsidealen op korte én lange termijn. En dat is precies waar de wereld nu behoefte aan heeft: moderne producten die vandaag werken voor een betere toekomst.

 

Rewear is een volledig circulair kledingpakket

 

 

Wat houdt Reduce, Reuse & Rewear concreet in? 

Reduce staat voor de vermindering van water en energieverbruik én een verlaagde CO2 uitstoot. Plús: het terugbrengen van de hoeveelheid nieuwe grondstoffen.

Reuse staat voor het inzamelen van oude werkkleding waarbij de gebruikte kledingstukken de voedingsbron vormen voor nieuwe textielproducten.

Rewear staat voor het hergebruik van materialen. Zoals polyester uit een gedragen kledingstuk dat vervolgens verwerkt wordt in een nieuw poloshirt.  Maar ook het recyclen van PET-flessen naar PET-polyester.

 

 

Materialen. Duurzaam.

Recycled Polyester
We maken onder andere gebruik van PET-flessen die uitermate geschikt zijn om te verwerken tot een nieuwe sterke polyestervezel. De kwaliteit van het garen is belangrijk voor een langere levensduur. Een langere levensduur is immers ook duurzaam.

Biologisch katoen
Biologisch katoen is een duurzaam alternatief voor regulier katoen en is kwalitatief nét zo goed. Er wordt bijvoorbeeld zo’n 90% minder water verbruikt in het verbouwen van biologisch katoen, omdat voornamelijk regenwater en meer efficiënte irrigatie wordt gebruikt. Daarnaast is biologisch katoen beter voor de bodem vanwege de pesticiden die gebruikt worden bij regulier katoen. Zo staat biologisch katoen dus écht voor de toekomst. 

Retourlogistiek. Geregeld.

GAIA Circulair
Samen met GAIA Circulair zorgen wij ervoor dat uw te klein geworden of kapotte spijkerbroek of versleten bedrijfskleding wordt teruggehaald en gerecycled. U ontvangt hiervoor 8 resource boxes waarin u alle soorten persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding mag deponeren. GAIA haalt op, sorteert, ontmantelt en maakt zoveel als mogelijk weer nieuwe grondstoffen en/of producten. Met circulaire producten voor 100%, met niet-circulaire producten voor ruim 80%. Immers, elke stap die storten of verbranden voorkomt is een stap in de juiste richting.

 

 

 

 

Uw impact inzichtelijk.

Vraag de Tricorp Rewear Impactsheet aan en kom erachter wat uw echter impact is op het milieu! Voor meer informatie, neem contact op met een van onze specialisten.

 

 

 

De Tricorp Rewear Collectie

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.