Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400

 

ONAFHANKELIJKE ADEMBESCHERMING

U bent op zoek naar een manier om te werken met ademlucht.
Wij bieden tal van mogelijkheden, waaronder onafhankelijke adembescherming.

Adembescherming valt in de hoogste veiligheidsklasse.
Om veiligheid te garanderen voor uw mensen moet u samenwerken met een betrouwbare partner.

Wij denken altijd met u mee zodat wij samen tot een goede oplossing komen.
Door persoonlijke aandacht te geven werken wij aan duurzame relaties.

Het gasdetectie systeem test de aangezogen lucht op afwijkingen in: O2, CH4, CO en CO2. Indien een te grote afwijking in de lucht wordt geconstateerd, treedt het 2x50 liter 300 BAR back-up systeem in werking. Onze Life Support Units zijn te huren in diesel-, elektrische en ATEX-varianten.

Bij gebruik van zowel afhankelijke- als onafhankelijke ademlucht dienen de gebruikers de juiste adembeschermingsmiddelen te gebruiken. Elk verschillende opdracht geniet zijn eigen beschermingsmiddel.

All Safety verhuurt alle soorten persoonlijke beschermingsmiddelen, indien er specifieke wensen zijn biedt All Safety ook een verkoop assortiment.

WANNEER ONAFHANKELIJK?

Adembescherming wordt onafhankelijke adembescherming genoemd wanneer een slang de gebruiker voorziet van schone ademlucht of wanneer ademluchtflessen de lucht aanvoeren. Indien er gebruik gemaakt wordt van compressor om ademlucht bij de gebruiker te krijgen dient de lucht gefilterd te worden. Een back-up systeem treed in werking wanneer de lucht niet meer voldoet aan de EN12021 norm. Dit is uiteraard niet van toepassing wanneer de gebruiker gebruik maakt van een gesloten net zoals een ademluchttoestel. Dan heeft de gebruiker enkel de lucht tot beschikking die in de ademluchtflessen zit. De gebruiker is hierin wel gelimiteerd aan tijd en bewegingsvrijheid, omdat de ademluchtflessen een beperkte capaciteit hebben. Wanneer de gebruiker werkt via ademluchtslangen die zijn aangesloten op een leidingnet is er geen limiet qua tijd, echter is er wel een limiet gezien de bewegingsvrijheid omdat de lengte van de slang de actieradius bepaalt

VOORDELEN

Het voordeel van onafhankelijke adembescherming ten opzichte van filters is dat filters niet vervangen dienen te worden zodat dat er langer aan één stuk gewerkt kan worden. Namelijk: wanneer een gebruiker een NO-P3 filter gebruikt tijdens het werken in ruimten waar stikstofmonoxide of -dioxide huisvest dient elke 20 minuten de filter worden vervangen. Daarnaast dient er rekening gehouden worden met laagkokende waterstoffen, waarbij filters ongeacht ze worden blootgesteld aan giftige stoffen, binnen 8 uur na opening gedisponeerd dienen te worden. (bron: SIR handboek, arbocatalogus-afvalbranche.nl, 2016)

 

 

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.