Persoonlijk advies
Ruim assortiment
Bel met een adviseur op 088-7771400
Van overall naar...

Verduurzaming is een proces. Het vereist constante iteratie en continue verbetering. Samen met u, onze Heroes of Roots, willen we aan deze duurzame reis beginnen. We hebben onze producten al met succes ontworpen om veilig en duurzaam te zijn. We stellen ons nu een kledingstuk voor dat regeneratief is van ontwerp - dat een tweede leven krijgt nadat het het eerst uwe heeft beschermd. 

...poetslappen en absorptiematerialen. 

U bent misschien klaar met uw overall, jas of broek, maar de kans is groot dat het nog veel meer te bieden heeft. Als u het aan ons retourneert, verwijderen wij alle badges en reflecterende tape en produceren we poetslappen en absorptiemateriaal dat u kunt hergebruiken. Als u dergelijke producten niet gebruikt, recyclen we deze gratis. 

Met andere woorden, uw oude kledingstuk kan worden gereproduceerd tot iets nuttigs dat u kunt hergebruiken en zo kostbare materialen van de aarde kunt besparen en uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen. 

Samen willen wij zoveel mogelijk kledingstukken inzamelen die het einde van hun levensduur hebben bereikt, zodat we er iets goeds voor u en voor de planeet van kunnen maken.

Berekenen van de effecten op uw ecologische voetafdruk

Samen met Ecochain zijn we in staat grip te krijgen op uw ecologische voetafdruk. Inzicht in uw ecologische voetafdruk is de eerste stap om deze efficiënt te verkleinen. Door middel van levenscyclusanalyses op onze Roots Original-kledingstukken kunnen we nauwkeurig uw huidige ecologische voetafdruk specificeren. We gebruiken zoveel mogelijk Roots-specifieke gegevens en vallen terug op branchegemiddelden waar originele gegevens niet beschikbaar zijn. 

Uw impact over de volledige keten wordt in kaart gebracht: van de teelt van de grondstoffen tot het einde van de levensduur van uw kledingstuk — inclusief water, CO2 en toxiciteit. Met deze data kan u gerichte keuzes maken in het terugbrengen van uw werkelijke, volledige milieukosten van uw werkkleding. 

 

CO2-voetafdruk gecategoriseerd 

De levenscyclusanalyse verdeelt de uitgebreide CO2-voetafdruk in vier groepen; grondstoffen, toeleveringsketen, operatie en confectie, en gebruiksfase. 

De grootste ecologische impact zit in de grondstoffen en de gebruiksfase. Binnen deze kaders valt veel milieuwinst te behalen. Het beïnvloedt alle keuzes die wij maken als fabrikant en de diensten die wij samen met onze klanten ontwikkelen. 

Road to zero 

We hebben een aantal belangrijke mijlpalen bereikt in ons werk om onze voetafdruk terug te brengen tot nulemissies. 

 

Verlenging van de levensduur

We ontwerpen onze producten om veilig en duurzaam te zijn. Wanneer producten langer worden gebruikt, worden er minder grondstoffen uit de aarde gehaald, wat uw ecologische voetafdruk verkleint en ook een positieve invloed heeft op uw eigendomskosten. Daarom zijn verschillende productseries nu gecertificeerd voor 100 wasbeurten, terwijl 5 als standaard wordt beschouwd. Dat is ongeëvenaard. 

Ongebleekte kartonnen dozen

We hebben het volledig bleekproces van onze kartonnen dozen verboden. Wij zijn overgeschakeld van witgekleurde dozen naar natuurlijk bruine dozen. Daarmee verminderen wij het gebruik van onnodige chemicaliën die in onze verpakkingen worden gebruikt. 

Minder papier gebruik

Begin maart 2020 verminderde Roots het papierverbruik met zo’n 54 procent door van een gebruikershandleiding in kleur met meerdere pagina’s over te gaan naar een bijsluiter formaat handleiding.
Deze besparing vertaald zich naar een besparing van 4,2 keer een voetbalveld aan papier. 

Product innovaties

Het behoeft geen betoog dat wij tijdens de levenscyclus onze producten een ongelooflijke verantwoordelijkheid nemen. We focussen ons op veiligheid en de impact op het milieu. Sommige van onze producten zijn echt baanbrekend in duurzame werkkleding. 

Als voorbeeld, onze Hepta® 270-stof wordt geproduceerd onder het OEKO-TEX® STeP-label. Dat betekent dat de gehele productie van vezel tot weven / breien duurzaam wordt uitgevoerd. We zijn er trots op te kunnen melden dat Hepta® is geproduceerd zonder kleurstoffen. Het doek is FR-afwerkingsvrij wat 102 liter water (per kg) bespaart in vergelijking met behandeld katoen en 346,8 liter chemicaliën (per kg) minder gebruikt dan behandeld katoen. 

All Safety

Onze dagelijkse missie is het mede zorgdragen voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. All Safety biedt een compleet pakket aan ondersteuning, om dit doel samen met onze opdrachtgevers te bereiken.
© 2024

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur.

Het laatste nieuws van All Safety?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of via social media.