onafhankelijke adembescherming

INLOGGEN
Log in op een andere website


U bent op zoek naar een manier om te werken met ademlucht.
Wij bieden tal van mogelijkheden, waaronder onafhankelijke adembescherming.

Adembescherming valt in de hoogste veiligheidsklasse.
Om veiligheid te garanderen voor uw mensen moet u samenwerken met een betrouwbare partner.

Wij denken altijd met u mee zodat wij samen tot een goede oplossing komen.
Door persoonlijke aandacht te geven werken wij aan duurzame relaties.

Maak een afspraak met All Safety

INZET ONAFHANKELIJKE ADEMBESCHERMING

Onafhankelijke adembescherming wordt ingezet in situaties waar de omgevingslucht schadelijk is om in te ademen met de veiligheid van een back-up systeem. Deze back-up systemen bevatten het hoogst gekwalificeerde type ademlucht wanneer de ademlucht filters niet voldoende bescherming geven.

Onafhankelijke adembescherming onderscheiden zich van afhankelijke door het gebruik van gekwalificeerde ademlucht. De systemen worden zowel gebruikt in situaties waarbij het wel en niet mogelijk is om de lucht te filteren. Ook voor situatie waar het werk van korte duur is wordt onafhankelijke ademlucht gebruikt. In deze laatste situatie is de meest voorkomende oplossing een gesloten systeem middels ademlucht flessen. Deze ademluchtflessen zijn beschikbaar als ademluchttoestellen of als mobiele flessenwagens. Voor het gebruik van onafhankelijke ademlucht systemen zijn beschermingsmiddelen noodzakelijk.

LIFE SUPPORT UNITS

Het gasdetectie systeem test de aangezogen lucht op afwijkingen in: O2, CH4, CO en CO2. Indien een te grote afwijking in de lucht wordt geconstateerd, treedt het 2x50 liter 300 BAR back-up systeem in werking.

ADEMLUCHT COMPRESSOREN

TOEBEHOREN ADEMLUCHT

Bij gebruik van zowel afhankelijke- als onafhankelijke ademlucht dienen de gebruikers de juiste adembeschermingsmiddelen te gebruiken. Elk verschillende opdracht geniet zijn eigen beschermingsmiddel.

All Safety verhuurt alle soorten PBM's, indien er specifieke wensen zijn biedt All Safety ook een verkoop assortiment.

EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT

WANNEER ONAFHANKELIJK?

Adembescherming wordt onafhankelijke adembescherming genoemd wanneer een slang de gebruiker voorziet van schone ademlucht of wanneer ademluchtflessen de lucht aanvoeren. Indien er gebruik gemaakt wordt van compressor om ademlucht bij de gebruiker te krijgen dient de lucht gefilterd te worden. Een back-up systeem treed in werking wanneer de lucht niet meer voldoet aan de EN12021 norm. Dit is uiteraard niet van toepassing wanneer de gebruiker gebruik maakt van een gesloten net zoals een ademluchttoestel. Dan heeft de gebruiker enkel de lucht tot beschikking die in de ademluchtflessen zit. De gebruiker is hierin wel gelimiteerd aan tijd en bewegingsvrijheid, omdat de ademluchtflessen een beperkte capaciteit hebben. Wanneer de gebruiker werkt via ademluchtslangen die zijn aangesloten op een leidingnet is er geen limiet qua tijd, echter is er wel een limiet gezien de bewegingsvrijheid omdat de lengte van de slang de actieradius bepaalt

VOORDELEN

Het voordeel van onafhankelijke adembescherming ten opzichte van filters is dat filters niet vervangen dienen te worden zodat dat er langer aan één stuk gewerkt kan worden. Namelijk: wanneer een gebruiker een NO-P3 filter gebruikt tijdens het werken in ruimten waar stikstofmonoxide of -dioxide huisvest dient elke 20 minuten de filter worden vervangen. Daarnaast dient er rekening gehouden worden met laagkokende waterstoffen, waarbij filters ongeacht ze worden blootgesteld aan giftige stoffen, binnen 8 uur na opening gedisponeerd dienen te worden. (bron: SIR handboek, arbocatalogus-afvalbranche.nl, 2016)

U HEEFT VRAGEN


Wij beantwoorden op werkdagen binnen 4 uur

SAFETY WORKS VOOR ONDER ANDERE

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF


All Safety gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om nieuwsbrieven te verzenden. Vink het keuzeveld aan om uw toestemming te verlenen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@allsafety.com. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

  1. rental
  2. ADEMBESCHERMING
  3. onafhankelijke adembescherming