onderhoud en advies

INLOGGEN
Log in op een andere website


ONDERHOUD

De levensduur van gasdetectietoestel is sterk afhankelijk van het onderhoud.

Ook een auto moet om de x-aantal kilometers gecontroleerd worden op zijn oliepeil en filters moeten tijdig vervangen worden. Ook bij een gasdetectietoestel is onderhoud noodzakelijk.

In de meestal gevallen wordt het onderhoud halfjaarlijks (180 dagen) toegepast. Kalibratie, bumpen, vervangen van filters, tijdig vervangen van sensoren, controleren op een juiste uitlezing in functie van het te meten gas.

Alle informatie wordt verwerkt in een certificaat en onderhoudsrapport waardoor u en uw medewerkers weer

Uw auto krijgt tijdig zijn onderhoud? Pas dit ook toe op uw gasdetectietoestel.

ADVIES

10 tips voor het gebruik van gasdetectietoestellen

 1. Controleer de kalibratiesticker. Elke 6 maanden moet het toestel worden gecalibreerd.
 2. Bump het toestel dagelijks met het juiste calibratiegas.
 3. Schakel het gasdetectietoestel in in een zuivere omgeving zodat bij een nulstelling het toestel juist is afgesteld.
 4. Blokkeer de filter van een gepompt toestel bij opstart. Het toestel moet in alarm gaan. Als er geen alarm is, is er een probleem en moet het worden gecontroleerd.
 5. Bij het gebruik van een aanzuigslang adviseren wij 4 seconden per meter aanzuigtijd voor een correct meetresultaat. Ook de sensor moet stabiliseren. Voorbeeld:  bij een slang van 5 meter, is het aangewezen 20 tot 30 seconden te wachten op een juist resultaat.
 6. Een besloten ruimte met minder dan 12% zuurstof? Gebruik een IR-LEL sensor en geen katalystische LEL sensor voor een juiste meting.
 7. Draag het gasdetectietoestel boven je werkkledij.
 8. Laat je toestel niet met een koord of touw in de besloten ruimte afdalen. Gebruik hiervoor een gepompt toestel. U moet altijd de meetwaarden op het draagbaar toestel kunnen aflezen.
 9. Gebruik geen aansteker om een de werking van een LEL-sensor te controleren. De sensor zal vergiftigd worden.
 10. Bij twijfel vraagt u advies aan de juiste personen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF


All Safety gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om nieuwsbrieven te verzenden. Vink het keuzeveld aan om uw toestemming te verlenen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@allsafety.com. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

 1. Onderhoud en advies